PÁRIZS



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Busz
Időtartam
3 nap / 2 éj


Utazás és városnézés: Menetrend szerinti járattal és légkondicionált autóbusszal, valamint a városnézésen alkalmanként metróval és gyalogosan.

(A napközbeni autóbuszos közlekedés nem javasolt, az általános, reménytelenül nagy dugók a csoport idejéből aránytalanul sokat rabolnak el, illetve maga a párizsi metró is élmény: külön földalatti világ, szervesen hozzátartozik a város képéhez, hangulatához)

Szállások: 3* vagy 4*-os szállodában

Ellátás: Svédasztalos reggelik és menü vacsorák

A kiajánlott programok belépők nélkül értendő, az épületek külső megtekintésével.

          

Részletes program:

1. nap:

Találkozó 04.55-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Elutazás 06.55-kor. Érkezés Párizsba 09.15-kor.A csoport az idegenvezetővel transzferál, majd a kézicsomagok elhelyezése a szállodában. Azt követően városnézés (metróval, majd gyalogosan) Párizs szívében, a Champs Élysées-en. Séta a Louvre udvarán a„Piramistól” a kis diadalíven át a Concorde-térig, Európa egyik legnagyobb terére. Fényképezés, majd séta a Champs Élysées-en a híres autószalonok, mozik, kiállítótermek és paloták között az Étoile téren magasodóDiadalív-ig. Innen utazás metróval La Défense modern negyedbe. Onnét a Trocadéro-ra, ahonnan a legszebb panoráma nyílik az Eiffel-toronyra. Késő délután a szállások átvétele. Esti hajókázás a Szajnán a kivilágított városrész megtekintésével, - vacsorával egybekötötten a kikötést követően.

Éj Párizsban

2. nap:

Reggelit követően folytatjuk az ismerkedést Párizzsal: Az Invalidusok Dómja, ahol Napóleon császár alussza örök álmát. Majd ismerkedés Rodin szobraival és munkásságával rálátással a szomszédos parkra. Az Opera, a Galerie Lafayette, a Madeleine templom után utazás metróval a Pigalle-ra, séta a Montmarte dombon állóSacre-Coeur bazilikához, Párizs egyik jelképéhez. „Vegyülés” a kavargó tömegben, a festők és bohém művészek megtekintése a Place du Tertren, majd séta a Moulin Rouge környékén, és vacsora a Pigalle-on. Visszatérés a szállodába metróval.

Éj Párizsban

3. nap:

Reggeli a szállodában, és a csomagok elhelyezése a csomagszobában. Egész napos városnézés metróval és gyalogosan. A reneszánsz Városháza, majd a központi virágpiac, és a Conciergerie, ahonnét számos forradalmárt és királypárit kísértek a Guillotine alá. A St. Chapelle-kápolna (kivülről) és a Notre Damemegtekintése – sorban állással. További séta a Latin-negyed hangulatos házai, éttermei között a Sorbonneegyetemének érintésével a Pantheon-ig a francia nemzeti büszkeségek temetkezési helyéhez, majd rövid pihenő a Luxembourg-kertben, ahol a Nyomorultak egyes jelenetei is játszódtak. Késő délután 16.00-kor utazás a repülőtérre. Esti hazautazás 20.20-kor, és érkezés 22.30-kor Budapestre.