SVÁJC – AUSZTRIA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


 

Utazás: autóbusszal

Szállás: svájci és tiroli jellegű panziókban

Ellátás: teljes panzió

 

Program:

1.nap: Kiállás 5.30-kor. Indulás 06-kor, utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át (ebéd Ansfelden Landzeit étteremben) Érkezés a szálláshelyre Innsbruck mellé, jellegzetes osztrák hegyi faluba – Seppl in Mutters - kora este. Áttekintő séta a középkori hangulatot árasztó „Habsburg” belvárosban. Vacsora a szállodában.

 

2.nap: Reggeli a szállodában, indulás 8 órakor. Utazás az Arlberg alagúton át Svájcba, ahol fényképezés a festőiWalen-see partján, ahol 2000méteres hegyek csaknem függőlegesen szakadnak a tóba. Utazás Svájc őskantonjainak területén, Schwyz érintésével a híres Axenstrassén (a Wierwaldstatti-és Urner-see partján) a Tell Vilmos legenda nyomában Altdorf-ig. Ebéd Altdorf-ban, Tell Vilmos városában. Ismerkedés Svájc születésének legendájával és valós történelmi tényeivel. Délután továbbutazás a tó D-i partvidékén Luzern-be. Városnézés a "legészakibb olasz hangulatot árasztó" városban, az óváros, a reneszánsz városháza, a középkori Musegg-falak, a katedrális megtekintése, fényképezés a Gleccserkertben és a Löwendenkmal-nál. A szállás elfoglalása azEMMENTAL-ban, (ENTLEBUCH, WOLHUSEN KÖRZETÉBEN). Vacsora a szállodában.

 

3.nap: Reggeli után utazás Svájc és Európa egyik legjelentősebb kereskedelmi csomópontjához, a Gotthard-hágóhoz. Szép idő esetén utazás a régi úton, fényképezéssel a különleges magashegyi tájban, rossz idő esetén utazás az autópálya alagúton. Átkelés a hágón, majd a Rhóne felső völgyében, festői, 3000métert meghaladó hegyek között utazás a Rhóne gleccserig. Eisgrotte/Furkapass 3.-€/fő. Ebéd a gleccser tőszomszédságában emelkedő szállodában/Gletscher Restaurant. A különlegesen kék gleccserjég megtekintése, séta a jégen, majd visszaút, érkezés a szállásra kora este. Vacsora a szállodában/Hotel Hünigen. Bowling a közelben igény szerint.

 

4.nap: Reggeli a szállodában. Indulás reggel 8 órakor, utazás a Bodeni - tó különleges városához, Konstanz-ba. Az egykori zsinati helyszínen látogatás az óvárosban, majd hajókirándulás a Rózsák-szigetére. Ebéd Konstanzban. Továbbutazás délután a Rajna nagy vízeséséhez, Schaffhausenbe.

A különleges természeti képződmény megtekintése, majd  utazás Liechtenstein Nagyhercegségébe.Fényképezés a Nagyhercegi Vár lábánál, rövid szabad program Vaduz-ban, a fővárosban. Esti érkezés Innsbruckba a szállásra Thaurba (8km Innsbrucktól)  vacsorára.

 

5.nap: Reggeli a szállodában. Továbbutazás és ebéd Ausztriában autópálya melletti Rosenberger étteremben St. Pölten körzetében. Érkezés a késő esti órákban.