PORTUGÁLIA, SPANYOLORSZÁG ÉS MADEIRA, AZ ÖRÖK TAVASZ SZIGETE



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
11 nap / 10 éj


Lisszabon - Fatima - Santiago de Compostella - Porto - Funchal

Utazás:  menetrend szerinti repülővel és autóbusszal a helyszíneken

Ellátás: teljes panzió

A részvételi díj tartalmazza a szállásokat, étkezéseket egy itallal, az összes transzfert, kirándulást, városnézéseket, belépőket, a hajókirándulásokat, a helyi kötelező és a magyar idegenvezetőt indulástól érkezésig, ill. a pincelátogatást és a borkóstolókat.

Program:

  1. nap: Találkozó Ferihegy 2/A Terminálon 13.00 órakor. Repülés Lisszabonba. Érkezés 17.45-kor. Étkezés a repülőn. A portugál fővárosban tökéletesen ötvöződnek a természeti és épített örökségek, többek között ennek köszönheti, hogy 1995-ben az UNESCO Világörökséggé nyilvánította a területet. Lisszabon az évek során számos művésznek volt kedvelt tartózkodási helye, így Lord Byron-nak, aki a „Földi paradicsom”-nak nevezte a várost. A szállások átvétele az egykoron a magyar emigránsok által is szívesen lakott városban.

Éj Hotel Principe

  1. nap: A reggelit követően látogatás Lisszabon legrégibb negyedében, az Alfamában, mely a Szent György vár és a Tejo folyó között terül el. A vár megtekintés után a kisebb, szűk, ám annál hangulatosabb utcácskák kerülnek felfedezésre. Látogatás Belém területén, mely főszerepet játszott a „Felfedezések – arany - korában”. A hajósok innen indultak útnak a XV. és XVI. században. Belém látnivalói között szerepel a Jerónimos kolostor, a Felfedezések emlékműve, és a híres Belém torony, amelyeket kívülről lesz időnk megtekinteni. Délután az Oceanarium egyedi vízi világával ismerkedünk az egykori világkiállítás helyszínén.

Éj Hotel Principe

  1. nap: Délelőtti érkezés Sintrába, a királyi nyaralóhelyre, a Világörökség helyszínére. A Nemzeti Palota megtekintése után megebédelünk. Délután kitérőt teszünk Európa legnyugatibb pontjára, a Cabo da Rocához. A Cascias – öbölben tett fotószünet után érkezés vacsorára a szállásra kora este.

Éj Hotel Principe

  1. nap: Reggeli, majd indulás észak felé. Óbidos középkori kisváros megtekintése után érkezés Batalhába, ahol a világörökség részét képező, XV. századi kolostor a legfőbb attrakció. Nazaré festői halászfaluba is ellátogatunk, majd egy könnyű halas ebédet fogyasztunk el. Kora esti érkezés Fatimába, a világhírű keresztény zarándokhelyre, ahol 1917-ben 3 pici pásztorfiúcskának megjelent Szűz Mária.

Éj Hotel Sao José Fatima

  1. nap: A Fatima zarándokhelyen és az új Zarándok-templomban tett sétánkat követen érkezünk Coimbrába. Ebéd után a katedrális, és az Egyetem megtekintésével folytatjuk a látnivalók sorát. Esti érkezés Portóba. Vacsorát követően esti séta a világhírű pincészetek mentén, a folyóparton.

Éj Hotel Fenix Tuela Porto

  1. nap: Egész napos kirándulást teszünk Portóból Spanyolországba Santiago de Compstellába az El Camino zarándokút érintésével. Az idősebb Szent Jakab földi maradványait őrző szentély és az apostol életútjának megismerése után a belváros megtekintése következik. Ebéd az óvárosban. A délutáni visszaút alkalmával kitérőt teszünk Bragában a Bom Jesú templom és lépcsősör meglátogatásával. Esti visszaérkezés Portóba.

Éj Hotel Fenix Tuela Porto

  1. nap: Porto városnézés: Utazás a festői folyópart mentén a Castelo do Queijo és Foz felé. Utána a XII. Században a város szívének számító Avenida dos Aliados-ra térünk át. A Róma kori gótikus katedrális megtekintése. A XVIII. századi Szent Ferenc emplom rendkívül érdekes a maga aranyozott fafaragványaival. Rögtön mellette található a város egyik legjelentősebb épülete a Tőzsdepalota. Ezután séta a Riberiára. Jellegzetesen portugál ebéd a Postigo do Carvão étteremben. Az ebédet követően hajókázás a Douro folyón, mialatt a Portora nyíló lenyűgöző kilátást élvezhetik az utasok egy hagyományos Rabelo csónakban, melyet a régi tradicionális tervek alapján készítettek.  Később látogatás a Gaia-ban lévő pincészetben, ahol a vendégeknek borkóstolón is lehetőségük lesz részt venni. Érkezés 20.00 órára a repülőtérre. A check-in-t követően repülés Madeirára, az örök tavasz szigetére. Funchalban transzfer a szállásunkra. – Pezsgős koccintás az Atlanti-óceán partján.

Éj Golden Residence Funchal

  1. nap: Városnézés Funchalban, mely egy hatalmas és gyönyörű öböl partján fekszik az Atlanti-óceánban. A helyi piacon lesz lehetőség helyi termékek vásárlására, madeira-i virágok, trópusi gyümölcsök és zöldségek, tengeri halak, valamint a kézművesipar remekei is beszerezhetők. A hímzés gyárát is megtekintjük, ahol a tervezési és alkotási folyamatokba is betekintést nyerünk. Madeira bor kóstolása után ebéd következik. Kikapcsolódásképpen emlékezetes hajókirándulást teszünk a „Santa Maria” hajóval a Funchal előtti óceánon, - remélhetőleg delfinek társaságában 15.00 és 18.00 óra között.

Éj Golden Residence Funchal

  1. nap: Érkezés busszal a Funchal fölött húzódó hegygerincre. Séta a Monte-n, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk. Az utolsó magyar király és osztrák császár IV. Károly nyughelyének a megtekintését követően sétát teszünk a pazar növények között a Botanikus Kertben. Pár korty Madeira bor elfogyasztása pedig erőt ad az ebéd előtti szánkózáshoz. Tobbogannal érkezünk a belvárosba. Ebéd után délutáni szabad program a szálloda uszodájánál és a tengerparton.

Éj Golden Residence Funchal

  1. nap: A Camacha irányba vivő úton hagyjuk el a fővárost, hogy a sziget legmagasabb pontjára a Pico Areeiro-ra, 1810 m-es magasságba érkezzünk. Hegyvidéki sétánk után Madeira és az óceán panorámájával vad vidéken autózunk Failalba az ebédünkre. Santanában a jellegzetes háromszögletű, színes házacskákkal ismerkedünk meg. A Penha d’Aguia és Machico érintésével jutunk vissza a tengerparti szállásunkra, vacsorára.

Éj Golden Residence Funchal

  1. nap: Hajnali ébresztő és kijelentkezés, indulás a repülőtérre. Repülés haza