Lisszabon & Porto



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


Lisszabon & Porto

 

                       

Programajánlat:

  1. nap: Budapest - Lisszabon

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtér 2A terminálon 14:00-kor majd elutazás Budapestről. Érkezés 19:00 órakor a portugál fővárosba. Transzfer a szállodába, szobák átvétele majd vacsora a szállodában.

Éj Lisszabonban

 

  1. nap: Lisszabon

Reggeli után panorámás városnézéssel kezdünk a belvárosban melynek során megtekintjük a Marquês de Pombal teret, Avenida da Liberdade sugárutat és a Rossio teret.       
Majd felkeressük Lisszabon legrégibb negyedét, az Alfamát, mely a Szent György vár és a Tejo folyó között terül el. A vár megtekintése után a kisebb, szűk, ám annál hangulatosabb utcácskák kerülnek felfedezésre. Rövid szabadidő a városközpontban majd ebéd a Populi Étteremben.
Délután látogatás Belém területén, mely főszerepet játszott a „Felfedezések aranykorában”. A hajósok innen indultak útnak a XV. és XVI. században. Belém látnivalói között szerepel a Jerónimos kolostor, a Felfedezések emlékműve, és a híres Belém torony, amelyeket kívülről lesz időnk megtekinteni.
Vacsora egy Fado étteremben, a Casa dos Linhers-ben

Éj Lisszabonban

 

 

 

 

 

  1. nap: Óbidios – Nazaré – Batalha – Fátima – Porto

Reggeli a szállodában majd kijelentkezés. Elutazás északra, először Óbidos középkori kisvárost tekintjük meg. Nazaré festői halászfaluba is ellátogatunk, majd egy könnyű halas ebédet fogyasztunk el a tengerparti étteremben. Kora délutáni érkezés Batalhába, a világörökség részét képező, XV. századi kolostorhoz. Batalha után látogatás az egyedi hangulatú Fatima zarándokhelyen. Kora este érkezés Portoba. Szobák átvétele és vacsora a hotelben.

Éj Portoban

 

  1. nap: Porto

Porto városnézés: az Avenida da Boavista sugárúton, a festői folyópart mentén a Castelo do Queijo és Foz felé a XII. Században a város szívének számító Avenida dos Aliados-ra térünk át. A Róma kori gótikus katedrális megtekintése után a XVIII. századi Szent Ferenc templom rendkívül érdekes a maga aranyozott fafaragványaival. Rögtön mellette található a város egyik legjelentősebb épülete a Tőzsdepalota. Ezután séta a Riberiára. Jellegzetesen portugál ebéd a Postigo do Carvão étteremben. Az ebédet követően hajókázás a Douro folyón, mialatt a Portora nyíló lenyűgöző kilátást élvezhetik az utasok egy hagyományos Rabelo csónakban, melyet a régi tradicionális tervek alapján készítettek. Az e fajta vízi járművek régen boros hordókat szállítottak Regua-ból Vila Nova de Gaia-ba. A kirándulás alatt a Douro folyó két partján összekötő 6 hídban is gyönyörködhet a csoport. Később látogatás a Gaia-ban lévő pincészetben, ahol a vendégeknek borkóstolón is lehetőségük lesz részt venni. Séta a világhírű pincészetek mentén, a folyóparton. Vacsora a belvárosban.

Éj Portoban

 

 

  1. nap: Hazautazás

Korai ébresztő és kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerint.