Bergen, a fjordok kapuja



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Program szerint
Időtartam
Program szerint


1. nap

Találkozó a repülőgép indulása előtt 2 órával a repülőtéren. Elutazás menetrend szerint Bergenbe. Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák átvétele. Gyalogos séta keretében ismerkedés Norvégia másodi legnagyobb városával. Vacsora a szálloda közelében.

Éj Bergenben

2. nap

Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Mount Fløyen hegyre, mely kb. 320 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el így részletesen tanulmányozhatjuk a városképet és a környező fjordokat. Visszatérve a városba meglátogatjuk a KODE művészeti galériát. Ebéd után a 12. századi katedrálist keressük fel, és sétálunk a halpiacon valamint a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között.

18 órakor hajókázás a mesés Cornelius étterembe. A Cornelius Norvégia egyik legjobb tengeri étterme. Közvetlenül a tenger mellett található egy kis szigeten, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a fjordra, a hegyekre és az elhaladó hajókra.

Éj Bergenben


3. nap

Korai reggeli után elutazás a Tvindefossen vízesés érintésével a Nærøy- és Aurlands-fjordok mentén található Gudvangenbe. Útközben látogatás a mágikus fehér barlangokban. Gudvangenbe érkezve egy igazi viking vezető fogja bemutatni az autentikus viking falu mindennapi életét, és akár részt is lehet venni egy játékban/harcban.

Hajóra szállunk és felfedezzük az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő Nærøy-fjordot, amely a Sogne-fjord 17 km hosszú mellékága. A tenger gyümölcsei büféebéd után a fő fjordból, a Sogne-fjordból is ízelítőt kapunk, amely a leghosszabb és legmélyebb Norvégiában (205 km hosszú és több mint 4265 láb mély)

A következő állomás a gyönyörű Flåm. A település a Sogne-fjordnak a legbelső oldal ágában található. Meredek hegyek, dübörgő vízesések és szűk völgyek veszik körül ezáltal egyedi, látványos természeti élményeket kínál az odalátogatóknak. Utazás a világ egyik legszebb vasútvonalaként számon tartott Flåm hegyivasúttal. A Flåm - Myrdal vasút amellett, hogy az egyik leglátványosabb panorámájával rendelkezik, a világ legmeredekebb normál sínen (nem fogaskerekű) futó vonala. Visszatérés Flåmba és vacsora a szállodában.

Éj Flåmban

4. nap

Reggeli után hajóra szállunk és ismét a Fjordok királyán, a Sogne-fjordon haladunk, betérünk a gyönyörű Arna-fjordba majd a vad és érintetlen Finna-fjordot ismerjük meg, ami a legkisebb fjordág azonban talán a legszebb is.

A Finnabotn felé vezető utat meredek és magas hegyek szegélyezik, melyek között haladva gyakorlati bemutatót kapunk arról, hogy hogyan működik a fjordrendszer az áthaladó áramlatokkal.

Itt született és nevelkedett Synnøve Finden, az egyik leghíresebb norvég sajtkészítő. Visszaindulás előtt a híres, történelmi Kviknes Hotelben ebédelünk. Hajózunk a gyönyörű Fjærlands-fjordon, mielőtt megtekintjük a Lustra-fjordot a Feigum vízeséssel és az Urnes Stave templomot. Norvégia legrégebbi szállodájában vacsorázunk és töltjük az éjszakát.

Éj Solvornban

5. nap

Panorámás reggeli elfogyasztás után elutazunk Fjærlandba a Bøyabreen gleccserhez, ahol mindössze 3 perces séta megtételével megcsodálhatjuk a gleccsert.

A Loenbe vezető úton megállunk ebédelni a Hotel Alexandrában majd tovább utazva Hellesylt-be érkezünk. Itt egy emlékezetes hajóutat teszünk a Geiranger-fjordban, amely az ország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja, és 2005 óta – a Nærøy-fjorddal együtt – a Világörökség része. A fjordnál számos lenyűgöző vízesés is található, köztük a hét nővér.

A hajózás után észak felé haladunk az exkluzív Storfjord Hotelhez, ahol az éjszakát töltjük.

Éj Øvre Glomset-ben

6. nap

Kényelmes reggeli után városnézés Ålesund városközpontjában. Fantasztikus szecessziós épületeket láthatunk és ellátogatunk a város tetejére, az Aksla hegyen található híres kilátópontra.

Ebéd a városban majd szabadidő. Késő délután transzfer a Vigra repülőtérre és hazautazás.