DUBLIN



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
5 nap / 4 éj


Program

1. nap:

14:00-kor találkozás a bécsi repülőtéren.

Elutazás Dublinba, az Ír Köztársaság fővárosába. Megérkezés 17:50-kor, transzfer a szállodába, majd közös vacsora.

Éj Dublinban                                      

2. nap:

Egész napos gyalogos városnézés: Séta a South Bank (Déli Part) mentén - Trinity College. Az egyetemi városrészt Oxford mintájára alapította I. Erzsébet királynő 1592-ben.

Az épület-együttes legismertebb részei a College Park, a Theatre (színház) és a Museum (kívülről), a Book of Kells, egy VIII. sz.-i kézzel írott kódex is látható). Fényképezés a György korabeli Merrion Square tér vörös téglaházainál, majd a Kormányzati épületeknél. Ebéd a városban.

Séta a Parlamentek (Dáil Éireann and Seanad Éireann) mellett az 1705-ben épített Mansion House-hoz (Kormányzói Palota), ahol 1919-ben először kiáltották ki Írország függetlenségét. Szabadprogram és vásárlási lehetőség.

16:30 Látogatás az 1782-ben alapított Teeling Whiskey Distillary whiskey lepárlóban. 17:30-tól ivászat a lepárló pub-jában. Majd vacsora a városban.

 

 

 

Éj Dublinban

 

3. nap:

Reggeli után kirándulás ebéddel a festői Wicklow-hegység vidékére. Séta és fényképezés Írország legmagasabb vízesésénél, a Dargle-folyón képződött 122 m magas Powerscourt Waterfall-nál. Továbbutazás az 1730-ban Richard Castle által tervezett Powerscourt Gardenhez.

A csodálatos többszintes kert  egyedi kilátást nyújt Wicklow vidékére és a Great Sugar Loaf szabályos, kúp alakú csúcsára. Utazás Glendaloughba, az Ír sziget egyik legszebb kolostor romjához, és túra övezetéhez.

Az eldugott völgyben található Gleann Dá Locha (a színhely kelta neve) kolostora, St. Kevin otthona volt 617-ig. A kultikus hely az ír kereszténység egyik legfontosabb zarándokhelyévé vált (7 Gleann Dá Locha zarándoklat váltott meg 1 római gyalogutat) egészen az angolok 1398 évi rombolásáig. A romok 2 gyönyörű gleccser-vájta tó körül helyezkednek el, ősi kelta keresztekkel (St. Kevin 3,5 m magas keresztje) és erődszerű tornyokkal. Visszautazás az ír fővárosba a tengerparton Wicklow ésGreystones városain keresztül, fényképszünetekkel. Szabadprogram, majd vacsora.

Éj Dublinban

 

4. nap:

Reggeli után közös városnézés az Óvárosban: Séta a Temple Bar városrész középkori utcácskáin a Christ Church katedrálishoz (az angol püspökség székhelye), majd a Szt. Patrick Székesegyházhoz (Írország legnagyobb templom épülete, és Jonathan Swift a Gulliver Utazásaiírójának egykori otthona és örök nyughelye).

Rövid pihenő a csodaszép, 350 éves St. Stephen’s Green Parkban. Ebéd a városban.

Séta a Grafton Street bevásárló utcában a Dublin

Castle erődhöz (hét évszázadon keresztül az angol uralom szimbóluma volt). Séta a Liffey folyó partján az 1816-ban épített, kovácsoltvas Liffey Footbridges hídhoz. Szabadprogram és vásárlási lehetőség.

16:00 Látogatás a világhírű Guiness sörgyárban.

Esti szabadprogram majd búcsúvacsora a városban.

Éj Dublinban

5. nap:

Reggeli és kijelentkezés után 08:30-kor transzfer a repülőtérre és repülés Bécsbe 11:30-kor, érkezés 15:15-kor.