A BABELE SZIKLÁI: ERDÉLY ÉS A SZÁSZOK VADREGÉNYES FÖLDJE



Szállás típusa
Szálloda ***
Ellátás módja
Félpanzió
Utazás módja
Busz
Időtartam
6 nap / 5 éj


Királyföld, vagy más néven Szászföld, az Erdély déli részén elhelyezkedő, a Nagy- Küküllő és az Olt közötti történelmi tájegységet öleli fel. Található itt egy kőcsoport, mely a "Babele" nevet kapta. A Földnek és Égnek, Napnak és Holdnak és a Marsnak, a háború és mezőgazdaság istenének voltak felajánlva.

 

Programterv:

 

1. nap: Elutazás

Indulás reggel Budapestről. Késő délutáni érkezés Nagyszebenbe a Szászföld fővárosába: ismerkedés a kettős terével, lábasházaival, óratornyával és a székesegyházzal. Vacsora a szállodában.

Éj Nagyszebenben

2. nap: Nagyszeben – Busteni – Bucsecs

Indulás reggelit követően 08.00 órakor. Érkezés Busteni-be dél körül és innen indul a Bucsecs túra (ez a román Chamonix). Kabinos felvonóval megyünk fel a Babele sziklákig, majd tovább a Piatra Arsa menedékházhoz, ami kb. 1 órás gyaloglást jelent könnyű terepen. 

Éj a Bucscsen

3. nap: Bucsecs

 

Túra és elvonulás, meditáció a Bucsecsen.

Éj a Bucsecsen

4. nap: Bucsecs

Túra és elvonulás, meditáció a Bucsecsen. 

Éj a Bucsecsen

5. nap: Bucsecs - Brassó

Dél körül érkezés a Bucsecsről a Törcsvár, Barcarozsnyó lovagvár, Brassó-Pojana útvonalon Brassóba és ismerkedés a belvárossal, ill. a Fekete templom megtekintése. Késő délután a szállások elfoglalása, majd vacsora.

 

Éj Brassóban

6. nap: Indulás

Indulás haza. Útközben kitérő Aradon. Érkezés dél körül. Látogatás a Vértanúk Emlékművéhez és a Szabadságszoborhoz. Késő esti érkezés a kiindulási helyre.