DÉLVIDÉK



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


DÉLVIDÉK

Szabadka – Újvidék – Ópétervárad -  Székelykeve – Nándorfehérvár

Vukovár – Szentlászló - Eszék

                                                                                            

 

Utazás: autóbusszal

Szállás: Hotel Subotica*** www.suboticahotels.rs

              Hotel Putnik***www.hotelputnik.rs

Ellátás: Teljes panzió

 

A részvételi díj tartalmazza a teljes programcsomagot.

Program:

1. nap:

Találkozó és indulás 06.00 órakor. Útközben felszállások a Budapest / Szeged útvonalon. Határátlépést követően ebéd a tóparthoz közeli Riblja Carda étteremben. Séta Palicsfürdő tavának a partján az egykor Palicsi Olimpiai Játékok helyszínén a szecessziós paloták között. Városnézés Szabadkán: Kosztolányi gimnáziuma, főtér, a Zsolnay-díszes városháza, régi kaszinó épülete. Vacsora a Majkin Tanyán Palicsfürdőn.

Éj Szabadkán

2. nap:

Szakmai program** keretén belül ismerkedés Délvidék általános mezőgazdaságával, gyümölcstermesztésével helyi gazdák és termelők előadásában. Ebéd Bácskatopolyán a Brindza Pincészetben borkóstolóval egybekötötten. Látogatás Törökbecse útvonalon az Aracsi Pusztatemplomnál. A Délvidék egyik legértékesebb és legkorábbi építészeti emlékénél, amelyet Szent Miklós tiszteletére emeltek, Törökbecse közelében. Késő délutáni érkezés az egykori Ópétörváradra - majd Újtelep -  a mai Újvidékre, az egykori Tarcal-hegy mentén, mára ráccá lett Fruska Gora hegyei tövében. Vacsora a Fontana Étteremben.

Éj Újvidéken

3. nap:

Szakmai program Székelykevén 10.30-tól 12.30-ig a helyiek szervezésében. Időpontváltozás esetén bármely program felcserélhető a szakmai találkozó érdekében! Az ebédet követően folytatjuk a történelmi utazást. Az 1883 óta bukovinai székelyek által lakott Székelykeve, az egykori Torntál Vármegyéből Temeshez került, amely ma a Dél-bánsági körzethez tartozik. Délután utazás az 1456-os Nándorfehérvári Diadal színhelyére. Ismerkedés Belgrád belvárosával. Vacsora a Duna mentén a Sidro Halászcsárdában.

Éj Újvidéken

4.nap:

Városnézés a hangulatos belvárosban Újvidéken: püspöki székesegyház, palota, és a Szerb Matica székháza. Ebéd a Duna parton az Aqua Doria vendéglőben. Délutáni ismerkedés Európa egyik legnagyobb erődítményrendszerével, az egykori Aranylábúbácsott, ma Péterváradon, a „Duna Gibraltárjánál”. Késő délutáni látogatás Temerin egyik gazdaságában: **szakmai program a helyi gazdálkodóval. Vacsora az Aqua Doriában.

Éj Újvidéken

5.nap:

Kijelentkezés a szállodából, és utazás haza. Délelőtti látogatás az Európa sorsát is meghatározó Zentán. Ebédet követően határátlépés. Késő délutáni hazaérkezés.