DÉL-FRANCIAORSZÁG KINCSEI



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Kombinált
Időtartam
5 nap / 4 éj


Marseille – Avignon – Pont du Gard

St. Tropez – Port Grimaud - Camargue

 

Utazás: menetrend szerinti repülővel és autóbusszal a helyszínen

Szállás: 3 vagy 4 csillagos szállodában

Ellátás: svédasztalos reggeli, menü ebédek és vacsorák

Létszám: 45-50 fő

Program:

1.nap:

Találkozó a repülőtéren. Elutazás és érkezés átszállással. Kora esti érkezés a szállásra, majd üdvözlő vacsora.

Éj Marseilleben

2.nap:

Marseille városnézés a régi kikötőjében, és az azt körbevevő kis óvárosi részen az Idegenlégió Laktanyájáig. Hajókirándulás a közeli „Monte Cristo regényből világhírűvé vált” If várához.

A szigetlátogatás után ebéd a belvárosban. Délután melátogatjuk a franciák mini Velencéjét Port Grimaud-ot, azt követeőn ismerkedés St. Tropez nevezetességeivel. A kisváros egy poros halásztelepülés volt az ötevenes évekig. A francia filmcsillagok varázsolták luxus hellyé.

Éj Marseilleben

3.nap:

Reggelit követően kirándulás a római építészet egyik nagyszabású alkotásához (Európában ez maradt meg a legépebben a monumentális alkotások közül), a közeli Gardon folyó völgyét átívelő, 3 szintes vízvezeték-völgyhídjához, a Pont du Gard-hoz. A római kori Nimes vízellátását biztosító rendszer impozáns elemének megtekintése a festői környezetben. Továbbutazás Nimes-be,ahol megebédelünk. Az egyedüli, teljesen épen fennmaradt római kori templomot tekinti meg a csoport a város központjában, az egykori fórumon, az aréna szomszédságában.

Éj Marseilleben

4.nap:

Délelőtti természetjáró túra a Camargue Parkban, a világhírűen egyedi lovaknál – és bikaviadalokra képzett bikáknál - a Rhone folyó delta torkolata mentén. A feltételezések szerint ez a fajta ló északabbra élt, prehisztorikus ősök közvetlen leszármazottja. Ebédet Avignonban a „fogoly pápák” egykori fészkének, palotájának a közelében. Azt követően ismerkedünk a bájosan szép város lánivalóival és édékességeivel. Délutáni séta az egykori Provence-i grófság városában Aix-en-Provence-ban, ahol a híres Vasarely Alapítvány is működik. Kora esti visszaérkezés a szállásra. Búcsúvacsora a belvárosban.

Éj Marseilleben

5.nap:

Szakmai program. A repülőjárattól függően – ebéd – és hazautazás.  Esti érkezés Budapestre.