NORVÉGIA



Szállás típusa
Program szerint
Ellátás módja
Program szerint
Utazás módja
Repülő
Időtartam
7 nap / 6 éj


Program:

1. Nap: 

Találkozó 08:30-kor Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtéren és elrepülés Osloba.

Érkezés után transzfer a hotelbe, szobák étvétele és gyalogos séta keretében ismerkedés a várossal.

Vacsora  a hotelben.

Éj: Scandic Thon Hotel Opera

2. Nap:

Reggeli a szállodában. Oslot elhagyva tovább utazunk autóbusszal Hallingdal érintésével a gyönyörű Flåmba. A település a világ legmélyebb és második leghosszabb fjordjának, a 204 kilométer hosszú és 1308 méter mély Sogne fjordnak a legbelső oldal ágában található. Meredek hegyek, dübörgő vízesések és szűk völgyek veszik körül ezáltal egyedi, látványos természeti élményeket kínál az odalátogatóknak.

Ebéd Hemsedalban, a Skogstad Hotelben

Majd utazás a világ egyik legszebb vasútvonalaként számon tartott Flåm hegyivasúttal.

A Flåm - Myrdal vasút amellett, hogy az egyik leglátványosabb panorámájával rendelkezik, a világ legmeredekebb normál sínen (nem fogaskerekű) futó vonala.

Visszatérés Flåmba és vacsora a szállodában.

Éj: Fretheim Hotel

3. Nap: 

Reggeli után hajókázás az Aurlands - és Nærøy-fjordokon. Az út során gyönyörű vízesések és vad, hófedte hegycsúcsok között haladva érkezünk meg Gudvangenbe

A következő szakaszon busszal megyünk tovább a híres kacskaringós hegyi úton, az úgynevezett Stalheimskleiván át. Ebéd útközben a Stalheim Hotelben majd továbbutazás Bergenbe.

Érkezés Bergenbe és bejelentkezés a szállodába.

Este kirándulás siklóval a Mount Fløien hegyre, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és környékére.

Vacsora a hotelben.

Éj: Scandic Hotel Ørnen

4. Nap:

Reggelit követően 2 órás városnézés a legszebb fekvésű norvég városban, melynek során megtekintjük a híres Bryggen kikötőt a nyeregtetős raktárakkal, a halpiacot, a Hanza-negyedet, Mária templomot és az óvárost.  

A városnézés után elutazunk a híres norvég zeneszerző Edvard Grieg szülővárosába, Troldhaugenbe. Tárlatvezetés után ebéd majd továbbutazás Dale és Voss-on keresztül Eidfjordba. Az út során áthaladunk a Hardanger-hídon. A függőhíd a világ harmadik, Norvégia második legnagyobb fjordja, a Hardengerfjordot átívelve köti össze Ullensvang és Ulvik településeket.

A nap végén Norvégia legmagasabb és leghíresebb vízeséséhez, a Vøringsfossenhez látogatunk. A víz 145 méteren át esik szabadon, a vízesés teljes magassága 182 méter.

Vacsora hotelben.

Éj: Quality Hotel & Resort Vøringsfoss

  

5. Nap: 

Reggeli a szállodában, melyet követően Eidfjordban meglátogatjuk a Hardangervidda Natursenter központot. A modern létesítményben megismerkedünk az ország természeti sajátosságaival és kulturális történelmével. Utunk a lenyűgöző fennsíkon át vezet Geiloba, ebéd a Hallingstuene étteremben.

 

Továbbutazunk Osloba a Hallingdal-völgy mentén. Megérkezés Osloba és bejelentkezés a hotelbe ahol 2 éjszakát töltünk.

Vacsora a szállodában.

Éj: Clarion Hotel Royal Christiania

6. Nap: 

Reggelit követően 09:00 órától 7 órás városnézés Osloban. A túrát egy panoráma buszos ismerkedéssel kezdjük, melynek keretében ellátogatunk a híres és csodálatos Vigeland szoborparkba is. 

Továbbá megtekintjük kívülről: a királyi várat, a városházát, a Parlament (Stortinget) épületét és az operaházat. Ebéd a Café Europa-ban. Utána Bygdøy-be megyünk és meglátogatjuk a híres múzeumokat: Fram, Kon-Tiki, és a Viking Hajó.

Vacsora a szállodában.

Éj: Clarion Hotel Royal Christiania

7. Nap: 

Reggeli a hotelben. Délelőtt séta a belvárosban, a kikötőben, az Aker Brygge mentén és az Akershus erődben majd hajókázás az Oslo-öbölben. Visszatérés ebédre a hotelbe, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás.