CSÁSZÁRVÁROSOK: PASSAU, REGENSBURG, NÜRNBERG, MÜNCHEN



Szállás típusa
Panzió ***
Ellátás módja
Félpanzió
Utazás módja
Busz
Időtartam
5 nap / 4 éj


I. Ottó miután győzelmet aratott magyarok felett Augsburgnál (955), megszervezte az egyház támogatását és megalapította a Német-Római Császárságot. Ő volt tehát az első császára a birodalomnak, mely 1806-ig állt fenn. Ezalatt a hosszú idő alatt a német területek a Német-Római Császársághoz tartoztak.  A városokban több száz éves épületeket, műemlékeket tekinthetünk meg.

Németország - Ausztria


Passau – Regensburg – Nürnberg – München - Melk- Eckartsau

 

Programajánlat:

1. nap: Elutazás – Passau - Regensburg

Indulás Budapestről. Érkezés Passauba a délutáni órákban. Városnézés: dóm, Gizella-kápolna és a belváros. Utazás Regensburgba a szállásra. Esti, igény szerinti séta a belvárosban.

Éj Regensburg közelében

2.  nap: Regensburg – Walhalla - Keleim

Regensburg városnézés: Kőhíd, Városháza, Szent Péter Dóm, Szent Emmeram-torony. Déltől kirándulás Walhallába a germán mitológia emlékparkjához. Majd kitérő Kelheimbe a Duna-áttöréshez, amely az Altmühl összefolyásánál – Duna-Majna csatorna – és a világ legrégibb serfőzdéjének a Weltenburg kolostornak a szomszédságában látható.

Éj Regensburg közelében

3. nap: Nürnberg

    

Kirándulás Nürnbergbe. Városnézés: Császári várpalota, Dürer-ház, Városháza, Piactér, Szép-kút, Miasszonyunk temploma és Nassaui ház, majd szabad program. Kora esti visszaérkezés Regensburgba. Vacsora a szállodában.

Éj Regensburg közelében

4. nap: München

Kirándulás Münchenbe. Városnézés az egykori német-római birodalmi, császári székhelyen: a Károly-kapu érintésével a Szent Mihály templom vagy dóm, késő gótikus Miasszonyunk temploma, a régi Városháza, az Isar-kapu, Királyi Palota és a Nymphenburg Kastély. Esti érkezés a szállásunkra. Vacsora a szállodában.

Éj Regensburg közelében

5. nap: Melk – Eckartsau - Indulás

Reggelit követően hazautazás. Pihentető, rövid séta és ismerkedés Melk Apátságával, majd kitérő az Eckartsau kastélyhoz.  Séta a parkban és igény szerint a kastély megismerésével folytatjuk a programot - ahol az utolsó magyar király és Habsburg uralkodó IV. Károly lemondott a trónról. Esti érkezés Budapestre.