BENELUX ÁLLAMOK, NÉMETORSZÁG



Szállás típusa
Szálloda
Ellátás módja
Teljes ellátás
Utazás módja
Busz
Időtartam
11 nap / 10 éj


A világ kevés pontján zsúfolódik össze ennyi érték, mint itt Németalföldön, e Magyarországnál kisebb területen. Három markánsan elkülönülő ország, két különböző nép, nyelv és vallás uralja a tájat, melyet hatalmas folyamok szabdalnak szét, s kötnek össze kereskedelmi kapocsként a világ minden fontosabb régiójával.

Program: 

1. nap: Elutazás 

Utazás Ausztrián keresztül, reggeli az autóbuszon. Ebéd a Rosenbergerben 12.30 körül. Áttekintő rövid városnézés Regensburgban. Kora esti érkezés Nürnbergbe és vacsora. 

Éj Nürnbergben

2. nap: Nürnberg – St. Goarshausen – Köln - Aachen

Reggeli 07.30-kor, majd városnézés 08.30-tól és azt követően indulás 10.00 órakor. Érkezés 13.00 körül a Rajna vidékéhez. Loreley sziklái és St. Goarshausen hajókázással és ebéddel egybekötötten 13.30-16.00 óra között. Kölnben késő délutáni városnézés: a dóm és a belváros sétával. Érkezés Aachenbe Nagy Károly városába este, majd vacsora.

  

Éj Aachenben

3. nap: Aachen - Zandvoort 

Délelőtt Aachen városnézés 08.30-tól a dóm és a történelmi belváros megtekintésével, ill. ebéddel. Késő délutáni - forgalomtól függő - érkezés Hollandiába a Center Parcs üdülőparkjába. Vacsora előtt és után pihenés, fürdés a mesterséges trópusi fürdőhelyen. 

Éj a Center Parcs Zandvoortban

4. nap: Zandvoort – Amszterdam - Zandvoort 

Reggeli után 08.00-kor utazás Amszterdamba, Hollandia gazdasági-kulturális fővárosába. Városnéző séta a Főpályaudvartól a Dam-on, Amszterdam lüktető terén át a Mountplein-ig, ahonnan hajókirándulás keretében (kb. 1,5 óra) ismerkedik a csoport – a csatornákból Amszterdam híres grachtjairól- a várossal. Ebéd után egy gyémántcsiszoló műhely megtekintése (Zazare Diamand’s). A híres csiszolási technikák megismerése. A Rijksmúzeum és a Van Gogh gyűjtemény megtekintése. Kora esti érkezés este a szálláshelyre. Fürdési lehetőség és vacsora érkezéstől függően.

Éj a Center Parcs Zandvoortban

5. nap: Zandvoort – Volendam - Zandvoort

   

Reggeli után utazás Észak-Holland mélyföldjére. A tengertől elhódított IJssel-tó mellett fekvő Volendam meseszép kikötőjének megtekintése. A sajtkészítésükről világhírű edami lakosok az 1300-as évek közepén építették kikötőjüket, ami azóta változatlan formában maradt fenn.(!) Városnézés, majd füstölt hering kóstoló és ebéd. Látogatás egy hagyományos családi farmon, majd edami sajtkóstoló. A gyönyörű vidék szélmalmainak fényképezése. Hazaúton látogatás egy fapapucs készítő műhelyben, vásárlási lehetőséggel. Késő délutáni pihenés. A park szolgáltatásainak élvezete. Vacsora a parkban.

Éj a Center Parcs Zandvoortban

6. nap: Zandvoort – Den Haag – Gouda – Utrecht - Zandvoort

Reggeli után kirándulás Den Haag-ba, Hollandia királyi székhelyére. Városnéző séta a „Belső Udvar”-nál (Királyi Palota), a Mauritius-háznál, illetve az óvárosban a gótikus katedrálisnál, a kétarcú Városházánál és a Királyi Palotánál.  Madurodam Minivárosa után a városnézés folytatása a Békepalotánál (rövid fényképszünettel) a Hágai Nemzetközi Bíróság székhelyén. Ebéd a belvárosban. Kitérő Goudába a híres sajtok kisvárosába, majd hazaúton városnézés „Hollandia szülőhelye” Utrecht történelmi és „pápai” városrészében. Az ókori római idők óta létező város 1122-ben kapta kereskedelmi kiváltságait és a Rajna egyik legfontosabb közvetítő központjává vált. Az érseki városban 1579-ben kötötték a spanyol elnyomás elleni uniót, Hollandia születési okmányát. Kora esti forgalomtól függő visszaérkezés a szálláshelyre és fürdés a parkban, majd vacsora.

Éj a Center Parcs Zandvoortban

7. nap: Zandvoort – Rotterdam – Delft – Antwerpen - Brüsszel

Reggeli után elutazás Belgiumba. Áttekintő városnézés a világháború során lebombázott  Rottredamban. Onnan átruccanás Delft-be, a híres holland kézi festésű kék porcelánok hazájába. Orániai Vilmos szeretett városában 1512-ben készítették az első porcelánt, a legtipikusabb darabok a XIX. századig jutottak el az európai piacokra. Városnézés a csatornákkal átszőtt városban: Oude Kerk, Nieuwe Kerk, Prinsehof. Ebédet követően érkezés Antwerpenbe, Rubens városába. Városnézés: katedrális, Rubens szülőháza, városháza, céhes házak és a belváros. Vacsora a szálláson.

  

Éj Brüsszelben

8. nap: Brüsszel – Waterloo - Brüsszel

Brüsszel „Európa sokat emlegetett fővárosa”- a kirándulás programja: Atomium, a Főtér a céhes házakkal, a Pisilős fiú szobra, Szent Gudula temploma és ebéd az ízek utcájában. Délután kirándulás Waterlooba az Oroszlános-dombhoz, Napóleon utolsó nagy csatájának a színhelyéhez. Esti visszaérkezés, majd vacsora.

Éj Brüsszelben

9. nap: Brüsszel – Gent – Brugge - Brüsszel 

Kirándulás Flandriába, a nagy múltú németalföldi tartományba. Látogatás Gent városában, ahol az Ördög Várát, a Baafskatedralt (Eyck-testvérek oltárképével), a Várostornyot, a sajátos, kétféle stílust tükröző Városházát, a Szt. Mihály templomot és hidat, a St. Gravenstein lovagvárat tekinti meg a csoport. Szabad program után utazás Brugge-be, a flamand Velenceként emlegetett városba. Ebédet követően városnézés a csatornákkal átszőtt, gótikus városmagjáról híres városban. A Szent Salvatore templomának és a Notre-Dame templomának megtekintése Michelangelo Madonna szobrával, majd séta a csatornák mentén a kettős főtérig, a Vásárcsarnok, a Városháza és a Szent Vér kápolna megtekintése, majd Hajókázás a csatornákon. Vacsora a szálláson.

Éj Brüsszelben

10. nap: Brüsszel – Luxemburg - Heidelberg

Reggelit követően kijelentkezés a szobákból. Indulás Luxemburgba. Városnézés a nagyhercegségben késő délután a 93 hídjáról híres városban: (Notre-Dame, „törött fog” és „Észak Gibraltárjának„ erődjei) Petrus-híd, Hercegi Palota. Ebéd után indulás Heidelbergbe az egyetemi városba. Kora esti városnézés, majd vacsora a Kultubrauerei sörözőben 20.30-22.00 között  és utána éjszakai,  folyamatos utazás hazafelé.

Éj az autóbuszon 

11. nap: Indulás

Reggeli Ausztriában a Rosenberger étteremben 06.00-07.00 között. Ebéd a határátlépés után. Hazaérkezés.

NÉMETALFÖLD KINCSEI (BELGIUM-HOLLANDIA-LUXEMBURG)

A puritán északon, Hollandiában az ember küzdelmes, évszázados munkájának a gyümölcsei értek be, ahol pörögnek a szélmalmok, ott a tengerből szárazföld lett, tulipánmezők virulnak, sajt készül és gyémántot csiszolnak, szorgalmas, takarékos polgárok gazdag városai állnak. Újabb, tengert meghódító, szédületes tervek vannak kibontakozóban. Délen, Belgiumban hatalmas gótikus katedrálisok, hivalkodóan gazdag városok, festmények, szobrok, és a csipke hirdeti a történelmi korok és napjaink dicsőségét. Luxemburg különleges fekvésével, „észak Gibraltárjaként” illeszkedek e sokszínű világba. Kis területen nagy ellentétek vonzzák ide a látogatókat.